VIDEO Olümpiarekordiga kuulitõuke võitnud ameeriklane pühendas kuldmedali lahkunud vanaisale

Karl-Joosep Küngas
Copy

Meeste kuulitõuke finaalvõistlus toimus Jaapani aja järgi juba lõunal, kuid see ei pärssinud tugevate meeste tulemusi. Nõnda saigi purustatud Rio olümpiamängudel püsitatud olümpiarekord.

Esikoha noppis suurfavoriidina starti tulnud Ryan Crouser, kes on juba tänavu maailmarekordit uuendanud. Just viimasel katsel juba olümpiavõitjana näitas USA vägilane oma parimat minekut. Tema katse kandus lausa 23.30 peale, mis jäi ainult seitse sentimeetrit lühemaks maailmarekordist. Siiski oli see kindlalt parem 22.52-st, mis tähistas enne olümpiarekordit.

Crouser näitas pärast võitu paberit, millele oli kirjutatud: «Vanaisa, me tegime selle ära - olümpiavõitja 2020.» Hiljem selgitas mees, et pühenab oma kulla vahetult enne olümpiat vähki surnud vanaisale.

Eelmisest olümpiarekordist suutis raudmuna kaugemale visata ka hõbemedali võitnud Joe Kovacs. Crouseri koondisekaaslane sai ennast samuti käima alles viimasel katsel. Tema tõukel kandus kuul 22.65 peale.

Eelnevatest meestest ei soovinud kehvemaks jääda ka Uus-Meremaa sportlane Tomas Walsh, kes samuti enda parima kuuendal katsel välja pigistas. Siiski pidi ta leppima täna pronksiga ja tulemusega 22.47.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles