PM TOKYOS ⟩ Uibo rekordvõistlusele eelnes magus uinak: nagu oleks kaks päeva maganud

Copy
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Tairo Lutter

Tokyo olümpiale Eesti kümnevõistlejatest esinumbrina läinud Maicel Uibo sai viimaks teivashüppega üsna kesisesse seeriasse head emotsiooni. 

Kõigil eelnevatel aladel võrreldes rekordigraafikuga punkte kaotanud Uibo ületas teivashüppes 5.50, mis tähistab tema isiklikku rekordit. Ühtlasi sai ta kirja ka alavõidu.

«Tore ikka! Vähemalt mingisugusegi rekordi sai siit võistluselt kätte,» rõõmustas kõrgusest viimasel katsel üle saanud dekatleet. 

«Proovikatsetel tuul veidi keerutas. Oli ka päris kõvasti puhuvat vastutuult. Need katsed läksid natuke aia taha, aga kui tagant puhus või seisis, oli päris mõnus.»

Viimastel hooaegadel on Uibol olnud kõvasti jagelemist teivastega. Viimaks saab ta kasutada uut komplekti, mis nüüd ka tulu tõid. «Lõpuks sain jõuetekohased teibad,» märkis sportlane. 

Uibo tegi kolm katset ka kõrgusel 5.60, kuid need polnud eriti lootustandvad. Samas ei tundu ka selle alistamine sugugi võimatu. «Vajab hüppamist. Ma ei tundud, et seda ei saaks hüpata, aga täna veel mitte.»

Ilusale võistlusele eelnes magus uni. «Jäin esimest katset oodates magama. Magasin 15 minutit, tunne oli nagu oleks kaks päeva maganud,» muigas algkõrguse 5 meetrit ava katsel alistanud Uibo. «Ärkasin üles, ei teadnud, mis kuupäev on.»

Maicel Uibo viis teivashüppe isikliku rekordi 5.50 peale. 
Maicel Uibo viis teivashüppe isikliku rekordi 5.50 peale. Foto: Tairo Lutter

Ilusale teivashüppele eelnesid 110 meetri tõkkejooks (14,83) ja kettaheide (46.83). Mõlemad peegeldasid võistluse senist käiku: enam-vähem, aga selgelt alla ootuste. 

«Tõkked... Umbes selline nagu need kaks päeva on olnud: kiiruslikku plahvatuslikkust on natuke vähe. Polegi kõige hullem jooks, aga püssirohtu miskipärast pole,» arutles Uibo. «Ketas sama. 46.38 väga ei eruta, aga on parem kui 43 meetrit.»

Kaheksa ala järel on 12. tõusnud Uibol koos 6750 punkti. Isikliku rekordi graafikule (8604) kaotab ta 323 silmaga.

Vaata Uibo intervjuud Kanal 2-le:

Johannes Ermi teine võistluspäev on olnud igati soliidne. 110 meetrit tõkkeid jooksis ta 14,55, ketast heitis 45.72 ning teivast hüppas 4.80. Näiteks kettaheites parandas ta oma rekordiseeria tulemust enam kui kahe meetriga, teivashüppes kümne sentimeetriga.

«Kõik on välja tulnud. Tõkkejooks tuli enam-vähem ootuspäraselt, kettaheites lootsin 46 meetrit saada. Puudu jäi ainult paar sentimeetrit, pole hullu. Teibas tahtsin 4.70 saada, aga sain 4.80, mis on super,» kommenteeris Erm.

Johannes Erm. 
Johannes Erm. Foto: Tairo Lutter

Enne kahte viimast ala on ta 6744 punktiga 13. kohal, kaotades Uibole kuue silmaga. «Ärge öelge, mis kohal ma olen. Ma ei taha punktiseisu enne 1500 m jooksu jälgida. Kui numbrid mängu tulevad, on raske võistlust nautida,» sõnas Erm ajakirjanikele.

Karel Tilga jäi vigastuse tõttu teivashüppes nullile, kuid tahab igal juhul olümpiadebüüdil lõpuni võistelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles