VIDEO ⟩ Carl Lewis USA teatemeeskonna totaalsest ebaõnnestumisest: see oli klouni mängimine

Postimees Sport
Copy

Tokyo olümpiamängudel neljapäeva hommikul toimunud 4x100 m teatejooksu eeljooksude suurima üllatuse pakkus USA nelik, mis jäi finaalist kindlalt välja.

USA koondis koosseisus Trayvon Bromell, Fred Kerley, Ronnie Baker ja Cravon Gillespie oli teises eeljookus 38,10-ga alles kuuendal kohal. Finaali pääses kolm paremat, jooksu ülinapil Kanada ees võitnud Hiina sai ajaks 37,92. Kolmandana pääses jooksust finaali Itaalia.

Carl Lewis.
Carl Lewis. Foto: imago/Scanpix

Neljal olümpial üheksa kuldmedalit võitnud Carl Lewis ei uskunud võistlust jälgides oma silmi. Vanameister ei viibinud staadionil kohapeal, kuid ei uutnud ka kodustes tingimustes USA võistlust jälgides jääda rahulikuks.

«See oli nagu jalgpallitreener viinuks meeskonna Super Bowli finaali ja kaotanuks 0:99, sest nad polnud üldse valmistunud,» ütle Lewis USA Todayle.

«See on vastuvõetamatu. Seda on raske vaadata, sest me räägime sportlaste karjääridest. Me mängime inimeste eludega. See ajab mind kõige rohkem närvi. See oli täiesti välditav. Ameeriklased elasid neile kaasa ja siis toimub väljakul selline klouni mängimine. Ma ei suuda seda taluda. Teatejooks pole nii keeruline,» oli 60-aastane Lewis pettunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles