PM TOKYOS ⟩ Võimast odakaart näidanud Tilga: ma ei oska seda seletada, müstika

Siim Kaasik, Tokyo
Copy
Tokyo olümpia kümnevõistlus.
Tokyo olümpia kümnevõistlus. Foto: Tairo Lutter

Kõik kümme ala vigastatult võistelnud Karel Tilga võtab Tokyost kaasa ühe võimsa isikliku rekordi, kuid suures pildis lahkub olümpiadebüüdilt pettunult.

23-aastane Tilga vigastas vasaku ehk tõukejala reie tagaosa juba 100 meetri sprindi soojendusel. Tagasilöögist hoolimata võttis ta eesmärgiks kümnevõistlus igal juhul lõpetada. Nulli sai ta kirja vaid teivashüppes, mida polnud võimalik äratõmmatud lihasega hüpata.

Küll aga on üllatav, et Tilga suutis odaviskes kõigil kolmel katsel püstitada isikliku rekordi. Eelnevalt oli tema tippmark 69.25, olümpiamängudel sai ta kirja vastavalt 71.71, 72.58 ning kolmandal katsel juba 73.36.

«Ma ei oska seda seletada. Ei läinud küll odaviskele vastu selle mõttega, et visata nelja meetriga isiklik. Läksin vaatama, kuidas visata saab. Vasaku jalaga ei saanud väga blokki panna, sellepärast on see tulemus veelgi müstilisem. Tehniliselt ei olnud see hea vise. Aga sain hea pika tõmbe ja tabasin oda hästi, sealt läks ta lendu,» sõnas Tilga, kes on pikalt rääkinud, et tahaks 70 meetrit täis saada. «Täna sain koguni kolm korda.»

7018 punktiga 20. koha teeninud kümnevõistleja lahkub Tokyost siiski nördinult. «Head tunnet sellest mitmevõistlusest ei jäänud. Ma ei tulnud siia osalema, vaid korralikku tulemust tegema. Paraku on elu selline. Loodetavasti järgmine kord selliseid asju enam ei juhtu,» ütles ta.

Mida toob Tilga lähitulevik? «Väga palju puhkust. Tartaanile ei kavatse järgmised kuu aega astuda. Hooaeg on olnud kaheksa kuud pikk, selleks aastaks aitab. Puhkan Eestis, aga siis tuleb juba Ameerikasse kooli tagasi minna. Vaim ei saa puhkust, aga keha saab korralikult.»

Reievigastuse kohta sõnas ta, et ilmselt paraneb see puhkusega. «Ei usu, et midagi väga tõsist on. Kuuga võiks jalg terveks saada ning siis saab juba järgmiseks aastaks põhja laduda,» lausus ta.

Vaata, mida rääkis Tilga pärast võistlust Kanal 2-le:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles