PM Tokyos ⟩ Olümpiamedal oli laual, kuid kümnevõistlusjumal polnud eestlane

Copy
Tokyo olümpial võistelnud kolm Eesti dekatleeti (Maicel Uibo, Johannes Erm ja Karel Tilga) jäid oma paremate päevade tulemustest kaugele, kuid ei lasknud sellest liigselt enda tuju rikkuda.
Tokyo olümpial võistelnud kolm Eesti dekatleeti (Maicel Uibo, Johannes Erm ja Karel Tilga) jäid oma paremate päevade tulemustest kaugele, kuid ei lasknud sellest liigselt enda tuju rikkuda. Foto: Tairo Lutter

Eesti tugevamaid kümnevõistlejaid juhendav kreeklane Petros Kyprianou uskus Tokyo olümpia eel, et tema hoolealused võiks koguda vähemalt 8500 punkti. Reaalsus lõi aga kiiresti paremsirgena näkku – isiklikust rekordist jäi kaugele nii Maicel Uibo, Johannes Erm kui ka Karel Tilga. Pealtnäha põrumine, ent kuivade arvude taga peituvad selged põhjused.

Tokyo olümpia kümnevõistluse kullaheitlus lõppes üsna ootuspäraselt. Kahe favoriidi duellis alistas Damian Warner kolm aastat tagasi maailmarekordi (9126) püstitanud Kevin Mayer’. Neist viimasele sai saatuslikuks alaselja mure, mis piinas teda kogu võistluse vältel.

Aga Warnerile tuleb au anda. Kanadalane triumfeeris tugeva teise päeva abil olümpiarekordit tähistava 9018 punktiga. Mayer’ saagiks jäi 8726 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles