VIDEO Olümpiamängude velodroomil toimus taas õõvastav õnnetus, kogenud hollandlanna viidi kanderaamil haiglasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Laurine van Riessen (vasakul) ja Katy Marchant.
Laurine van Riessen (vasakul) ja Katy Marchant. Foto: ODD ANDERSEN/Scanpix

Trekisõidus on olümpiamängudel toimunud lisaks paljudele tipptulemustele ka mitmeid õnnetusi. Viimaseks neist oli naiste keirini veerandfinaal, mida ei mäleta seal võistelnud Hollandi rattur Laurine van Riessen.

Keirinis tuleb sportlastel läbida kaheksaringiline grupisprint liidermopeedi järel, mis liigub tõusva kiirusega 30-50 km/h. Enne viimaseid ringe mootorsõiduk lahkub velodroomilt ning sportlased alustavad lõpuspurti.

Esimeses veerandfinaalis ei mahtunud aga naised rajale kuidagi ära. Kuue sportlase osavõtul toimunud sõidus oli enim kannatajaks hollandlanna van Riessen, kes sõitis esmalt otsa sakslanna Emme Hinze tagarattasse, mille tõttu esimene neist tasakaalu kaotas. Seejärel oli juba kokkupõrge Rio olümpiapronksi Katy Marchantiga vältimatu.

Nii van Riessen kui ka Marchant kukkusid valusalt velodroomile pikali, kuid ainult esimene sai raskelt vigastada. 33-aastane hollandlanna kukkus otse peaga vastu põrandat ning temale osutati ka kiiresti arstiabi. Suurbritannia medalilootus sai küll võistlust jätkata, kuid poolfinaali ta enam pääseda ei suutnud.

Laurine van Riessen.
Laurine van Riessen. Foto: Thibault Camus/SCANPIX

Hollandlanna toimetati kanderaamil areenilt minema ning ta viidi kohe ka haiglasse. Õnneks polnud tema tervis kordagi liiga kriitilises seisus. «Ta tunneb end hästi, kuid ei mäleta võistlusest midagi. Kõige suurem valu on hoopis vasakus õlas, mis tõsiselt põrutada sai,» sõnas Hollandi delegatsiooni kõneisik meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles