VIDEO Olümpial alt läinud Vetter: siinsed tingimused ei sobinud minu tehnikale

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Kuivõrd sakslane Johannes Vetter oli – ja on jätkuvalt – ainus mees, kes visanud oda tänavu üle 90 meetri, oli ta Tokyo olümpial kullapretendent number üks. Ent paberil kindlana näinud (kuld)medal libises sakslasel – sõna otseses mõttes – käest. 

Vetteri raskused algasid tegelikult juba kvalifikatsioonis. Sakslane oli visetel jalga maha pannes hädas libisemisega, mistõttu tuli tal sooritada kõik kolm katset, et edasipääsemiseks vajalik 85.64 kirja saada.

Tänasel finaalvõistlusel ei küündinud Vetter aga isegi kvalifikatsioonis tehtud tulemuseni. Avakatsel sai ta kirja 82.52 ning kuna kahel järgmisel katsel välkus punane lipp, jäi sakslane olümpiafinaalis üheksandaks ehk esimesena lisakatsete joone alla. 

Viimati 2019. aasta juunis nõnda kehva tulemusega – siis sai ta Strasbourg'is peetud võistlusel kirja 81.62 – piirdunud Vetter tunnistaski pärast võistlust, et ta ei saanud Tokyo olümpiastaadioni «imetartaani» tõttu jalga viske jaoks piisavalt blokkida. «Ma ei saanud siinse pinnasega hakkama, see oli minu visketehnika jaoks liiga pehme,» lausus ta Kanal 2-le antud lühiintervjuus.

Teisel katsel tegi sakslane seetõttu ka enda jalale viga, mis samamoodi võistlusele oma pitseri vajutas. «Teisel viskel libises jalg nii 30–40 cm. See ei näinud ega tundunud väga tervislik... aga jah, selline see sport juba on, kuigi asjad võiksid ikkagi kõigi jaoks võrdsed olla,» lausus Vetter lõpetuseks. 

Vetteri teine katse, kus ta endale liiga tegi:

Meeste odaviske olümpiavõitjaks krooniti indialane Neeraj Chopra (87.58), kellele järgnesid tšehhid Jakub Vadlejch (86.67) ja Vitezslav Vesely (85.44). 

Meeste odaviske tulemused.
Meeste odaviske tulemused. Foto: ROK
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles