Perutama hakanud hobust löönud Saksa treener visati olümpiamängudelt välja (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Annika Schleu ratsutamas Saint Boyga.
Annika Schleu ratsutamas Saint Boyga. Foto: Ivan Alvarado

Saksamaa koondise moodsa viievõistluse treener Kim Raisner visati Tokyo olümpiamängudelt välja, pärast seda kui ilmnes, et ta lõi võistluse ajal hobust. 

Raisner üritas «aidata» võistluse ajal oma hoolealust Annika Schleud, kelle hobune Saint Boy hakkas ratsavõistluse ajal perutama, kukutades sakslanna nõnda liidrikohalt.

Kui tavalistel ratsavõistlustel kasutavad sportlased oma hobuseid, siis moodsas viievõistluses antakse atleetidele takistussõiduks nende jaoks tundmatu hobune, kellega nad kohtuvad paarkümmend minutit enne starti. Kui mõnikord lõpeb see hobuse ja ratsaniku kiire üksmeele leidmisega, siis mitte alati.

2008. aasta Pekingi olümpiavõitja ja viiekordne maailmameister Schleu saigi paariliseks hobuse, kellega kappi ei leidnud. Kuna Saint Boy keeldus ka pärast pikka punnimist õiges suunas liikumast, oli sakslanna sunnitud võistluse lõpuks liidrikohalt katkestama.

Mõistetavalt kaasnes sellega palju emotsioone ning kui Schleu maandas ennast pisaraid valades, siis tema treener Raisner, kes osales sportlasena isa 2004. aasta Ateena olümpial, olevat hobust rusikaga koguni löönud.

See jäi koguni videopildile ning Moodsa Viievõistluse Rahvusvaheline alaliit otsustas juhendaja automaatselt Tokyo olümpialt minema saata.

Naiste moodsas viievõistluses krooniti olümpiavõitjaks lõpuks britt Kate French, kellele järgnesid leedulanna Laura Asadauskaite ja ungarlanna Sarolta Kovacs.

Naiste moodne viievõistlus.
Naiste moodne viievõistlus. Foto: ROK
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles