Hobuse viimase hetke kõhukergendus aitas rootslased kullale

Postimees Sport
Copy
Rootsi kuldsed ratsutajad: Henrik von Eckermann ja King Edward, Malin Baryard-Johnsson ja Indiana ning Peder Fredricson ja All In.
Rootsi kuldsed ratsutajad: Henrik von Eckermann ja King Edward, Malin Baryard-Johnsson ja Indiana ning Peder Fredricson ja All In. Foto: NIC BOTHMA/EPA/SCANPIX

Võistkondlikus takistussõidus riputati Tokyos kuldmedalid kaela rootslastele, kes vajasid pjedestaali kõrgeimale astmele tõusmiseks aga väga head kõhutunnet. Seda siis sõna otseses mõttes.  

Kulladuellis USA ja Rootsi vahel vajasid viimased pärast ameeriklaste viimase sõitja McLain Wardi veatut esitust oma ankrumehelt Peder Fredricsonilt kindla peale filigraanset etteastet. 

Õhk oli pingest paks ning järgmisel hetkel püütigi telepilti Fredricson ning tema hobune All In, kes parasjagu areenile oma häda tegi. Pärast võistlust selgitas ratsutaja, et see oli teadlik lüke, et hobune ennast tähtsal hetkel mugavamalt tunneks. 

«See viga on mulle korra juba kuldmedali maksnud,» sõnas Fredricson. «Ma tundsin, et ta hoidis areenile tulles ennast pöördel veidi tagasi. Õnneks oli meil seejärel veidi aega [et häda ära teha], pärast seda hüppas ta juba väga hästi.»

Rootsi ja USA järel said pronksmedaeli kaela belglased. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles