PM TOKYOS ⟩ Roman Fosti nigelast olümpiamaratonist: võib rahule jääda, et olen finišis (4)

Postimees Sport
Copy

Tokyo olümpiamaratoni 68. koha ja ajaga 2:25.37 lõpetanud Roman Fosti tunnistas, et juba algusest läks üsna raskeks. 

«Kindlasti ei saanud täna enda parimat tulemust. Suhteliselt algusest oli kohe pulss kõrge, üle 180. Raske oli selles olukorras hoida kõrget tempot,» tunnistas Fosti.

«Oli raske jooks, aga ma ei anna kunagi alla. Jooksin lõpuni, nii nagu suutsin. Tulemus mind kindlasti ei rahulda. Aga kadalipp olümpiale jõudmiseks oli minu jaoks suhteliselt stressirohke ja tundub, et see jättis jälje.»

Ta lisas: «Tahtsin endast maksimumi teha, kuid alati see ei õnnestu. Olen finišis ja sellega võib rahule jääda.»

Tänavusel olümpial on väga palju räägitud kuumast ilmast ja kõrgest õhuniiskusest. Kas nendes oludes oli raske toime tulla?

«Kindlasti, aga tänane võiduaeg oli päris tugev. Kui oled tugev mees ja heas vormis, siis ilmaolud sind ei sega. Kui sul on kehvem vorm, siis iga asi segab... Raske oli kõigil, aga jahutussüssteem toimis ja saime hakkama,» vastas Fosti. 

Tema esialgne plaan oli hoida tempot 3.15 kilomeetri kohta. See õnnestus kõrge pulsi tõttu aga vaid 10 kilomeetriks, edasi määras kiiruse puhtalt enesetunne. «Tuli lihtsalt hambad ristis lõpuni panna ja mitte alla anda,» selgitas Fosti. 

Juunis 38. sünnipäeva tähistanud maratoonar ei käi tuleviku osas välja suuri veksleid. Ta lubas võtta aasta korraga. Pole välistatud, et näeme Fostit ka 2024. aasta Pariisi olümpial.

«Sõbrad mul viskasid vimkat, et alustasin maratonidega 2013. aasta Pariisis. Seega miks mitte Pariisis ka lõpetada. Aga eks ole näha, kuidas jalad toimivad ja kui palju leidub motivatsiooni. Aasta korraga,» resümeeris sportlane. 

Fosti isiklik rekord 2:10.46 sündis tänavu aprillis Sienas peetud maratonil. Viis aastat tagasi, olümpiadebüüdil Rio de Janeiros teenis ta 61. koha (2:19:26).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles