KOLUMN ⟩ Ville Arike: Kaia Kanepil oli õigus, aga olümpia edastas maailmale ka tähtsa sõnumi

Ville Arike, Tokyo
Copy
Tokyo olümpia lõputseremoonial anti teatepulk üle Pariisile. Lootusega, et seal tuleb kolme aasta pärast jälle normaalne olümpia.
Tokyo olümpia lõputseremoonial anti teatepulk üle Pariisile. Lootusega, et seal tuleb kolme aasta pärast jälle normaalne olümpia. Foto: David Goldman

Tokyo olümpiamängud on lõppenud. Need olid mängud, milliseid tänapäeval pole varem nähtud – publikuta, piirangutega, testimisega, koroonaehmatustega. Et mängud ära peeti, tähendab kokkuvõttes juba suurt võitu, samas võib mõista ka neid, kelle meelest oli klaas pigem pooltühi.

Kõigi Tokyos viibitud ligi kolme nädala jooksul käisid aeg-ajalt peast läbi Kaia Kanepi sõnad, millega ta selgitas olümpiavõistlusest loobumist. Ta tõi ühe põhjusena välja soovi jätta olümpiamängud oma mällu sellisena, nagu ta neid varasemast mäletab. Kanepit võib täiesti mõista.

Võime kui tahes palju rääkida sellest, et oleme viimase poolteise aasta jooksul juba harjunud publikuta peetud võistlustega, et ses plaanis polnud Tokyos midagi erilist, et peame harjuma uue olukorraga ja nii edasi. Ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles