Jaapani peaminister: Tokyo olümpiamängud olid imelised

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jaapani peaminister Yoshihide Suga (esireas paremal).
Jaapani peaminister Yoshihide Suga (esireas paremal). Foto: Amr Abdallah Dalsh/SCANPIX

Tokyo olümpiamängud on tänaseks ajalugu, kuid järelkaja ei vaibu ilmselt nõnda pea. Nüüd otsustaski Jaapani peaminister Yoshihide Suga teatada enda arvamuse suurvõistlusest.

Suga tänas enda sõnavõtus kõiki inimesi, kes panustasid nendesse mängudesse. Lisaks uskus ta, et nad said kõigega hästi hakkama. «Sportlaste esitused tegid need mängud lihtsalt imeliseks. Ma soovin aplodeerida kõikidele sportlastele, seda nii neile, kes suutsid eesmärgid täita kui ka võistlejatele, kellel jäi midagi saavutamata. Olite väga tublid,» alustas Suga teadaannet sotsiaalmeedias.

«Mitmed vaatlejad hindasid, et meie koroonapiirangud olid liiga ranged, kuid teised jällegi tunnustasid meid pingutuse eest. Eelkõige jäi kõlama, et saime rasketes tingimustes hakkama ja kõik õnnestus, kuna tegemist on Jaapaniga. Ma soovin siiralt tänada korralduskomiteed, meditsiinitöötajaid ja vabatahtlike. Teieta poleks me seda suutnud.»

Tokyo olümpiamängudel jagati kokku 339 medalikomplekti. Medalitabelis võttis esikoha USA, kelle saldoks jäi 113 medalit, millest 39 olid kuldsed. Eestile tõid Epee naiskond olümpiakulla ning Katrina Lehis naiste epee individuaalvõistluses pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles