Viie miljoni elanikuga riik, mis jäi olümpiamedalite edetabelis napilt esikümnest välja (1)

Postimees Sport
Copy
Lisa Carrington (vasakul) kerkis Uus-Meremaa suurimaks kangelaseks. Aerutaja võitis Tokyo olümpial kolm kuldmedalit. Pildil on tema kõrval Caitlin Regal, kellega koos võitis ta kulla kahesüsta 500 m distantsil.
Lisa Carrington (vasakul) kerkis Uus-Meremaa suurimaks kangelaseks. Aerutaja võitis Tokyo olümpial kolm kuldmedalit. Pildil on tema kõrval Caitlin Regal, kellega koos võitis ta kulla kahesüsta 500 m distantsil. Foto: KIYOSHI OTA/EPA/Scanpix

Uus-Meremaa võitis lõppenud Tokyo olümpiamängudel 20 medalit ning oli sellega riikide medalitabelis 13. kohal. 5,1 miljoni elanikuga saareriik võitis medaleid 11 erineval spordialal.

Kokku oli nende saagiks seitse kulda, kuus hõbedat ja seitse pronksi. Nende taha jäid medalitabelis näiteks Lõuna-Korea (16. koht) ja Hispaania (22.). Näiteks võitsid Uus-Meremaa sportlased rohkem medaleid, kui Norra ja Rootsi kokku, vahendas Soome rahvusringhääling (YLE).

Uus-Meremaa kangelaseks kerkis viis kulda võitnud aerutaja Lisa Carrington, kuid temale olidki seatud suured ootused. Küll aga üllatasid riigi spordijuhte medalid poksis ja batuudihüpetes.

Riigi spordijuht Robert Waddell säras TVNZ-le antud intervjuus ja oli oma sportlaste üle uhke. «Me tegime head koostööd. Me oleme selleks piisavalt suured, aga me pole nii suured, et olla kohmakad,» kiitis Waddell tiimisisest kliimat.

Uus-Meremaaga sai sama palju medaleid Ungari, kus elab üle üheksa miljonit inimese. Esikümnest jäid aga veel napilt välja Brasiilia (7 kulda, 6 hõbedat, 8 pronksi) ja Kanada (7 kulda, 6 hõbedat, 11 pronksi). Eesti oli ühe kulla ja pronksiga selles arvestuses 59. kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles