Venemaa avaldas taas soovi korraldada olümpiamänge (2)

Postimees Sport
Copy
2015. aastal võõrustas Kaasan ujumise MMi.
2015. aastal võõrustas Kaasan ujumise MMi. Foto: Roman Kruchinin/AFP/Scanpix

Venemaa teeb ettevalmistusi, et kandideerida 2036. aasta suveolümpiamängude korraldajaks. Võimalike võõrustajatena on välja käidud Peterburi ja Kaasan.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov avaldas, et käib ettevalmistus kandidatuuri välja panemiseks. «Meil on mitmeid linnasid – Kindlasti Peterburi, aga usun, et ka Kaasan,» ütles Lavrov uudisteagentuurile TASS.

«Mitmed linnad on meile juba oma kandideerimissoovist teada andnud,» ütles Lavrov Rostovis, kus toimus kohtumine Venemaa olümpiakomiteega.

Venemaal keelati 2032. aasta olümpia- ja paraolümpiamängude korraldajaks kandideerimine, sest neil on kehtivad karistused Maailma antidopingu agentuurilt (WADA). Tokyo olümpial ei saanud Venemaa sportlased võistelda oma lipu all ning nad osalesid neutraalsete sportlastena Venemaa olümpiakomitee egiidi all.

Kuigi 2036. aasta mängudeni on aega 15 aastat on juba mitmed riigid üle maailma avaldanud oma kandideerimise soovi. Võimalike võõrustajatena on läbi käinud Indoneesia, Türgi, Suurbritannia ja Saksamaa-Iisraeli ühispakkumine.

Venemaa võõrustas olümpiat esmakordselt 1980. aastal Moskvas, 2014. aastal toimusid talvemängud Sotšis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles