Alaliidu saamatuse tõttu olümpial medališansid minetanud rootslanna: täielik amatöörlus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Patricia Strenius.
Patricia Strenius. Foto: Hedayatullah Amid/Scanpix

Rootsi olümpiakoondis võis enda tulemusega Tokyo mängudel rahule jääda. Kokku võideti üheksa medalit, millest kolm olid kuldsed. Siiski võinuks see arv suurem olla, sest medalisoosikuks olnud Patricia Strenius jäi seekord autasuta.

31-aastane tõstja süüdistab medalita jäämises eelkõige Rootsi tõsteliitu, kes ei aidanud teda piisavalt. Rootslanna tõi näitena, et hobused küll toodi Tokyosse kohale, kuid Rootsi tõsteliit ei suutnud temale sinna toimetada tõstekangi.

«See oli ilmselt nende jaoks juba liig,» kirjutas Strenius sotsiaalmeediasse.

Samuti oli ta rahulolematu treeneritega, kes tulid Tokyosse justkui puhkama. Kõike pidi sportlane iseseisvalt tegema. «Tokyos tegin trenni üksinda, kuna treeneritel oli liiga keeruline äratuskella endale panna. Samuti einestasin üksi nii hommikul kui ka lõunal,» kostis Strenius, kes nimetas alaliitu amatöörideks.

Amatöörluse kohta tõi ta ka veel ühe näite enne olümpiamänge. Talle teatati Rootsi tõsteliidust, et olümpiamängudele pääsemine on juba enne viimast võistlust tagatud. Siiski selgus peagi, et arvutamisega oli alt mindud ja Strenius pidi hoopis USAsse kvalifikatsioonvõistlusele reisimia. See nihutas mõistagi vormikõverat taaskord Tokyosse minekuks alla.

Rootsi alaliit seda situatsiooni ei soovinud kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles