Olümpia on taas muutuste tuules

Christopher Krutto
Copy
Mart Seim 2016. aasta Rio olümpial.
Mart Seim 2016. aasta Rio olümpial. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/Scanpix

2028. aastal peetakse suveolümpiamängud Los Angeleses, kuid rahvusvaheline olümpiakomitee ROK arvas esialgsest kavast välja nii tõstmise, poksi kui ka moodsa viievõistluse.

ROKi sõnul on kõikidel aladel võimalik küll mängudel koht saada, kuid selleks tuleb neil täita 2023. aastaks tingimused, mis neile ette on antud.

Nii poksi kui ka tõstmise puhul on esialgsest kavast kõrvale jätmise põhjuseks mõlema alaga kaasas käinud probleemid. Näiteks rahvusvaheline boksiliit AIBA peab parandama oma kohtunike- ja hindamissüsteemi ning tegema edasi samme finantsilise läbipaistuvse suunas.

Tõstmise puhul tuleb rahvusvahelisel alaliidul IWF näidata ette kultuuri muutmist. Varem on alal olnud suuri probleeme korruptsiooni ja dopinguga.

Moodne viievõistlus peab leidma Los Angelese olümpiaks asendusala ratsutamisele, mis pärast Tokyo olümpiat selle alade seast välja arvati. Seda suure skandaali tõttu, mis leidis aset, kui esikohta hoidnud Annika Schleu ei saanud suksuga hakkama ja võistlus lõppes sellega, et tema treener äsas Saint Boy nime kandnud ratsule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles