Norralased võtavad Pekingi olümpiale ekstreemse koguse suuski

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aamodt Kilde.
Aamodt Kilde. Foto: ANDREA SOLERO/EPA/Scanpix

Norra mäesuusatajad võtavad Pekingi olümpiale kaasa meeletu koguse suuski. Selle põhjuseks on võimalikud liivatormid.

Pekingi olümpia mäesuusavõistlused peetakse suure Gobi kõrbe lähistel. Mullu kevadel oli selles piirkonnas kolm liivatormi, mis tõid liiva Pekingini välja.

Liival suusatamine lõhub aga spordivahendeid. «Kandid kaotavad üsna kiiresti oma teravuse. Põhimõtteliselt võib see juhtuda vaid paari kurviga. Ühel hetkel võivad suusad töötada, kuid järgmisel ei saa neid enam kasutada,» ütles suusafirma Atomic võistlusdirektor Christian Höflehner NRK-le.

Norra mäesuusataja Aamodt Kilde võtab Pekingisse kaasa 20–30 paari mäesuuski nii kiirlaskumise kui ülisuurslaalomi jaoks. Seda on oluliselt rohkem, kui ta tavalisele MK-etapile kaasa võtab. MK-etapile võetakse kaasa üldjuhul kümme suusapaari igale distsipliinile ning neist kasutatakse kuni viit.

«See on üsna ekstreemne kogus. Kuid kuna asume suusatehasest kaugel, võtaks uue varustuse tarnimine kaua aega. Pigem võtta kaasa kümme paari rohkem kui vähem. Kui minult küsite, siis 70 suusapaari on täiesti hullumeelne kogus. Ent kui see on vajalik, siis tuleb nii teha,» ütles ta.

Pekingi olümpia mäesuusavõistlused peetakse Yanqingis.
Pekingi olümpia mäesuusavõistlused peetakse Yanqingis. Foto: Mark Schiefelbein
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles