AMETLIK ⟩ NHLi mängijad ei osale Pekingi taliolümpial

Postimees Sport
Copy
Olümpiarõngad ja hokilitrid. Foto on illustratiivne.
Olümpiarõngad ja hokilitrid. Foto on illustratiivne. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix

Jäähokiliiga NHL kinnitas kolmapäeval, et nende mängijad ei osale veebruaris toimuval Pekingi taliolümpial. Põhjuseks aina keerulisemaks muutunud koroonaolukord maailmas ja ka liigas endas.

NHLi mängijate olümpialt eemale jäämisest on räägitud juba mõnda aega, kuid nüüd sai see ametliku kinnitud. NHLi mängijad osalesid viimati olümpiamängudel 2014. aastal Sotšis.

Maailma tugevaim hokiliiga on sarjas vohama hakanud viiruse tõttu läinud varajasele jõulupuhkusele. NHLi juhid kinnitasid, et loodetavasti saavad nende mängijad olümpial osaleda 2026. aastal.

2022. aastal oli sarjas planeeritud mängupaus 6.-22. veebruarini, kuid nüüd peetakse sel ajal matše, mis on seni põhihooajal koroonaviiruse tõttu jäänud mängimata.

Kuigi sügisel jõudis NHL rahvusvahelise hokiliidu IIHFiga kokkuleppele ning NHLi mängijatele anti roheline tuli olümpial osaleda, säilis alati oht, et koroonaviirus võib kokkuleppele vee peale tõmmata.

Viimastel nädalatel on NHLis ära jäetud ligi 30 kohtumist. Kahes meeskonnas, Detroit Red Wingsis ja Colorado Avalanches, on rohkelt haigestunuid ning kumbki meeskond ei tule jääle enne 27. detsembrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles