Lapsikud sõnumid tulid kahekordset olümpiavõitjat kummitama

Postimees Sport
Copy
Shim Suk-hee 2018. aasta Pyeongchangi olümpial.
Shim Suk-hee 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea uisuliit määras kahekordsele olümpiavõitjale Shim Suk-heele kahe kuu pikkuse võistluspausi. Seetõttu peaks 24-aastane lühirajauisutaja jääma eemale tuleva veebruari alguses algavast Pekingi taliolümpiast.

Keeld määrati, sest Suk-hee saatis 2018. aasta Pyeongchangi olümpial oma isiklikule treenerile ebasobivaid sõnumeid.

Lõuna-Korea meedias tulid need avalikuks tänavu oktoobris ja tekitasid skandaali. Ühes sõnumis kirjutas Suk-hee, et tahab üht teist Lõuna-Korea kiiruisutajat elimineerida, kui nad peaksid ühte sõitu sattuma. 1000 m finaalis täpselt nii läkski: Suk-hee ja Choi Min-jeong põrkasid kokku, kui neist viimane üritas esimesest lõpus mööduda. Mõlemad kukkusid, Suk-hee diskvalifitseeriti, Min-jeongile läks kirja neljas koht. Min-jeongi sõnul on selge, et sõnumitele viidates polnud konkurendi käitumine juhus.

Uisuliidu sõnul ei saa seda aga kindlalt väita: võib-olla lükkas Suk-hee Min-jeongi tasakaalust välja, et end kaitsta ja püsti jääda, võib-olla sellepärast, et konkurendil poleks võimalust medalit võita. Distsiplinaarkomisjoni pealiku Kim Seong-cheoli sõnul sai Suk-hee karistada sõnumite lekkimise ja spordi väärikuse rikkumise tõttu.

Pärast sõnumite avaldumist vabandas Suk-hee oma käitumise üle, mida ta nimetas lapsikuks. Et Pekingi olümpial osaleda, peab ta minema kohtusse ja paluma, et võistluskeeld tühistataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles