Venelased eraldasid olümpia valikvõistluste viisadeks mitu miljonit eurot

Postimees Sport
Copy
Venemaa olümpiasportlaste rõivad Pekingi taliolümpial. Foto on illustratiivne.
Venemaa olümpiasportlaste rõivad Pekingi taliolümpial. Foto on illustratiivne. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa asepeaminister Dmitri Tšernõšenko teatas, et valitsus on eraldanud olümpia valikvõistlustele viisade tegemiseks pea pool miljardit rubla ehk 6 miljonit eurot. Erakordselt suure väljamineku on peamiselt põhjustanud kehvad diplomaatilised suhted Ameerika Ühendriikidega.

«Meil on teatud asjaolud, mis on seotud sellega, et mõnes riigis, näiteks USAs valikvõistlustel osalemiseks tuleb viisa saamiseks lennata kolmandatesse riikidesse, kus on viisakeskused,» tsiteeris RIA Novosti Sport Tšernõšenkot.

Nüüd eraldas valitsus kiiresti kuus miljonit eurot, et Venemaa sportlased saaksid viisad teha. «See tekitab probleeme ja segab nende tööprotsessi, kuid raskused teevad meid tugevamaks, me saame sellest üle ja võidame niikuinii,» lisas asepeaminister.

Juba kevadel laiendas USA Venemaa-vastaseid sanktsioone ja saatis riigist välja kümme Vene diplomaati. Venemaa lülitas vastukäiguna Ühendriigid ebasõbralike riikide nimekirja ning keelas oma territooriumil USA diplomaatilistesse esindustesse tööle võtta venelasi ja kolmandate riikide kodanikke.

Seetõttu pidi USA Venemaal oma personali oluliselt vähendama ega suutnud täies mahus konsulaarteenuseid osutada. Nii tulebki venelastel USA viisa saamiseks kõigepealt lennata riikidesse, kus on võimalik taotlusprotsessi alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles