Šmigun-Vähi ees olümpiakulla võitnud rootslannale võib Pekingi olümpia jääda vaid unistuseks

Postimees Sport
Copy
2010. aastal Vancouveris toimunud olümpia naiste 10 km vabatehnikasõidu esikolmik: esimene Charlotte Kalla (keskel), teine Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja kolmas Marit Björgen (paremal).
2010. aastal Vancouveris toimunud olümpia naiste 10 km vabatehnikasõidu esikolmik: esimene Charlotte Kalla (keskel), teine Kristina Šmigun-Vähi (vasakul) ja kolmas Marit Björgen (paremal). Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Rootsi murdmaasuusataja Charlotte Kalla koht Pekingi taliolümpiale sõitvas koondises on jätkuvalt küsimärgi all. 34-aastane kolmekordne olümpiavõitja näitab küll head minekut, kuid vastupidavus distantsisõidus jätab soovida.

On väga võimalik, et 2010. aasta Vancouveri olümpial 10 km vabatehnikasõidus Kristina Šmigun-Vähi eest kuldmedali näpsanud Kalla karjäär on jõudmas lõpusirgele. Konkurentsitihedas Rootsi murdmaakoondises ei kipu talle leiduma kohta, et osaleda kuu aja pärast algavatel Pekingi olümpiamängudel.

«Kallaga on nii, et ta näitab head minekut, kuid vastupidavus on kehv,» ütles Iltalehtile Soome endine suusatreener Reijo Jylhä. Rootsi koondises on vaba veel üks naismurdmaasuusatajale mõeldud koht ja sellele ihub hammast kolm naist: lisaks Kallale 23-aastane Moa Lundgren ja Johanna Hägström.

Lundgren jättis Tour de Ski vahele ning tema võimalused olümpiale saada on nullilähedased. Sprinter Hägströmi asemel kutsuti koondisesse Anna Dyvik ning selle põhjal võiks arvata, et viimane koht kuulub distantsisõitjale Kallale.

Jylhä on aga teist meelt, sest Hägströmil on koondisele rohkem pakkuda kui kogenumal konkurendil. «Rootslaste arvates ei anna Kalla koondise esitusele eriti midagi juurde, kuid Hägström võib sprindis sähvatada,» arvas soomlane.

Hägström on käimasoleval hooajal jõudnud MK-etapi sprindistartides kahel korral poodiumile, Kalla pole aga kordagi pääsenud esikümnessegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles