Misasja? Hiina keelas tavakodanikel olümpiaga seotud inimestele esmaabi andmise

Postimees Sport
Copy
Kiirabiauto Pekingi olümpia meediakeskuse ees.
Kiirabiauto Pekingi olümpia meediakeskuse ees. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Loetud nädalad enne Pekingi olümpiat tuleb Hiinast vastuolulist infot. Nimelt on võimud keelanud kohalikel elanikel aidata näiteks liiklusõnnetusse sattunud olümpiaga seotud inimesi. Põhjuseks paljukardetud koroonaviirus.

Sarnaselt Tokyo olümpiaga toimub suurvõistlus ka Hiina pealinnas nn koroonamullis ehk sportlased, ajakirjanikud ja kõik teised olümpiaga seotud inimesed ei tohiks kohalike elanikega kokku puutuda. Samas tuleb ikkagi ühest võistluspaigast teise liikuda ning kui peaks juhtuma mõni liiklusõnnetus, siis esmaabi tohib osutada vaid kiirabi.

«Liiklusõnnetuse korral tuleb hoida ohutut distantsi ning autodega ja inimestega ei tohi kontakti sattuda,» ütles Pekingi transpordiameti väljastatud teade.

Hiinas on väga karm koroonapoliitika ning viiruse levik hoitakse sisuliselt nullilähedal. Seda enam tehakse kõik, et välismaalt saabuvad sportlased ja nende kaaskondlased ei satuks hiinlastega kontakti. Nii on ka välistatud, et näiteks sportlased või välismaa ajakirjanikud pääseksid Pekingis niisama ringi uitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles