JÄRELVAADATAV ⟩ Võimas Venemaa koondis võitis Pekingi olümpia esimese iluuisutamise kulla

Postimees Sport
Copy

Pekingi taliolümpial jagati välja esimene iluuisutamise medalikomplekt. Võistkondliku võistluse viimase kolme alaga kindlustas esikoha Venemaa, edestades USA-d ja Jaapanit.

Naiste vabakava:

Kuigi venelased läksid viimasele alale vastu turvalises eduseisus, siis superstaari Kamila Valijeva esitust ootasid kõik suure huviga. 15-aastane sportlane küll kukkus, ent teenis sellele vaatamata 178,92 punktiga kindla esikoha. 

Teine oli jaapanlanna Kaori Sakamoto (148,66), kolmas kanadalanna Madeline Schizas (132,04). 

Kokkuvõttes teenis Venemaa olümpiakoondis 74 punktiga kindla esikoha. USA teenis 65, Jaapan 63 silma. 

Lõppjärjestus:

Foto: Kuvatõmmis

Jäätantsu vabatants:

Tihedas esikohaheitlusest edestas USA duo Madison Chock – Evan Bates (129,07 punkti) napilt Venemaa paari Viktoria Sintšina – Nikita Katšalapov (128,17). Kolmas oli Kanada duo Paul Poirier – Piper Gilles (124,39). 

Viimase võistluse eel juhib Venemaa olümpiakoondis, kelle kontos 64 silma. USA on 58 punktiga teine, Jaapan 54ga kolmas. Nemad jagavad ka medalid, sest neljandal real püsival Kanadal on vaid 45 silma. 

Paarissõidu vabakava:

Kindla esikoha tõid Venemaa olümpiakoondisele Anastasija Mišina ja Aleskandr Galliamov 145,20 punktiga. Teise koha noppis Jaapani duo Riku Miura – Ryuichi Kihara (139,60), kolmanda Hiina paar Cheng Peng – Yang Jin (131,75). 

Viimase kahe ala eel hoiab liidrikohta Venemaa võistkond 55 silmaga, Jaapan on teine (48), USA kolmas (48).

Enne võistlust:

Pühapäeva hommikul toimunud meeste vabakava järel on juhtohjad haaranud Venemaa olümpiakomitee koondis 45 punktiga. USA-l on 42 silma ja kolmandal kohal on kindlalt Jaapan 39 punktiga. Neljas ja viies koht kuuluvad vastavalt Kanadale ja Hiinale 30 ja 29 punktiga.

Venemaa eest astub naiste vabakavas jääle nende superstaar, maailmarekordiomanik Kamilla Valijeva. Lühikavas sai ta 90,18 punkti ja võttis ülekaalukalt alavõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles