JÄRELVAADATAV Võimas Johaug võitis karjääri esimese individuaalse olümpiakulla, eestlanna 40 hulgas (5)

Postimees Sport
Copy

Pekingi talimängude murdmaasuusatamise esimese kuldmedali, suusavahetusega sõidu (7,5+7,5 km) võitis norralanna Therese Johaug, kellele oli see olümpialt karjääri esimeseks individuaalseks triumfiks.

Võistlus on järelvaadatav.

Esikohaheitluses jagus põnevust vaid pooleks distantsiks, klassikasõidu lõpuni. Sinnani pidasid Johaugiga sammu kolm sportlast: Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Frida Karlsson. Aga kohe vabatehnika alguses olukord muutus.

Võimas Johaug kihutas triolt eest, vaid 1,3 kilomeetriga oli vahe kärisenud enam kui 15-sekundiliseks. Norralanna enam edu käest ei andnud ning kihutas ülikindlalt karjääri tähtsaima võiduni. Vahepeal kasvas tema edu ligi minutiliseks. 

Järgmistele medalikohtadele käis aga tihe võitlus. Vabatehnika poolega sekkusid kõrgesse mängu veel ka Natalja Neprajeva ja Teresa Stadlober. Viimaste kilomeetritega võitlesid poodiumi eest reaalselt neli suusatajat.

Tihedas lõpuheitluses noppis hõbeda venelanna Neprjeva, kes edestas austerlannat Stadloberit 0,3 sekundiga. Johaugile jäid nad alla veidi üle 30 sekundi.

Kümme paremat:

Foto: Kuvatõmmis

Stardis oli kaks eestlannat, olümpiadebütandid, 20-aastased kaksikõed Keidy ka Kaidy Kaasiku. 

Tõusvas tempos liikunud Keidy teenis igati korraliku, 39. koha. Kaotust Johaugile kogunes 5.27. Kaidy lõpetas 63 sportlase konkurentsis 54. positsioonil (+7.58,9). 

Enne võistlust:

Olgu öeldud, et sel MK-hooajal pole naised suusavahetusega sõitu sõitnud. Viimati nägi seda ala mullu Saksamaal Oberstdorfis toimunud MMil, kus võidutses mõistagi Therese Johaug.

Norralanna on tänavu MK-sarjas üsna vähe võistelnud, kuid kahtlemata on ta suusavahetusega sõidu suurfavoriit. Kõige teravamat konkurentsi peaks talle pakkuma rootslanna Frida Karlsson, kes on distantsisõitudes sel hooajal paar korda Johaugile ära teinud.

Stardis on ka eestlannad Kaidy ja Keidy Kaasiku.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles