JÄRELVAADATAV JA BLOGI ⟩ Norra võitis ülipõnevas heitluses esimese Pekingi laskesuusakulla, eestlased jäid keerulistes oludes hätta

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia biatloniprogramm algas 4x6 km segateatesõiduga, kus teenis ülipõnevas võitluses esikoha Norra (Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø). Keerutava ja tugeva tuulega hätta jäänud Eesti kvartett (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Rene Zahkna, Kristo Siimer) lõpetas 16. kohal. 

Võistlus on järelvaadatav.

Lisaks konkurentidele pidi sportlased võitlema kõvasti ka ilmaga. Tugev tuul sai jagu isegi Tiril Eckhoffi sugusest staarist, kes käis teist vahetust sõites kahe lasketiiru peale kokku lausa kolmel trahviringil. Norra võitu see aga ei vääranud. 

Viikingitele kindlustasid võidu vennad Bø-d. Suurema töö tegi ära noorem, Johannes Thingnes, kes sõitis viimase vahetusega kinni 21,9-sekundilise vahe ning edestas põnevas lõpuheitluses prantslast Quentin Fillon Maillet'd ja (0,9) ja Venemaa olümpiakoondislast Eduard Latõpovit (+1,5).

Eesti püsis esikümne heitluses teise vahetuse teise tiiruni, kuniks Tomingas trahviringile pidi minema. Sellega langesime esikümnest kaugele ja finišeerisime lõpuks viimasel, 16. kohal. Kaotust võitjatele 2.42,3. 

Tõsi, stardis olnud 20 koondisest said ringi sisse ja võeti rajalt maha neli: Slovakkia, Jaapan, Bulgaaria ja Sloveenia. 

Enne võistlust:

Eesti saadab rajale kvarteti Rene Zahkna, Kristo Siimer, Regina Oja ja Tuuli Tomingas. Täpselt sama nelikuga võistles Eesti ka tänavu 8. jaanuaril Oberhofi MK-etapil, kus saadi 20 lõpetaja seas 14. koht.

See on ka selle MK-hooaja ainus segateatesõit. Siis võitis Norra, kes edestas Valgevenet ja Prantsusmaad. Pekingis soovivad kindlasti medalimängu sekkuda ka Saksamaa, Itaalia ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles