JÄRELVAADATAV Ülivõimsa soolosõidu teinud Bolšunov noppis esimese olümpiakulla, Niskanen avas Soome medaliarve (5)

Sport
Copy

Pekingi olümpia murdmaasuusaprogramm jätkus meeste 15 km + 15 km suusavahetusega sõiduga. Karjääri esimese olümpiakulla noppis Aleksandr Bolšunov. Ainsa eestlasena rajal olnud Alvar Johannes Alev teenis olümpiadebüüdil 33. koha.

Kui enne tänast sõitu räägiti, kas Johannes Hösflot Kläbo võidab Pekingis täna enda esimese olümpiakulla kuuest võimalikust, siis peagi sai selgeks, et norralane jääb sootuks medalita.

Kuldmedal kuulus täna hoopis Aleksandr Bolšunovile, kes kontrollis täielikult sündmuste käiku. Venelane läks juba teisel ringil koos Iivo Niskaneniga konkurentidelt eest ning tagasi enam ei vaadanud. Enne suusavahetust raputas ta maha ka soomlase ja edasi polnud olümpiavõitjas kahtlust.

Venemaale kindlustas kaksikvõidu Denis Spitsov, kes kaotas finišis võitjale 1.11,0. Soomele tõi esimese olümpiamedali Niskanen, kes suutis tõrjuda jälitajate rünnakuid, kaotust võitjale kogunes lõpuks enam kui kaks minutit.

Ainsa eestlasena rajal olnud Alev tegi olümpiadebüüdil korraliku sõidu ning talle tasuks 33. koht. Kaotust kogunes küll võitjale enam kui seitse ja pool minutit. Seejuures edestas eestlane finišis suurfavoriiti Kläbot, kes lõpetas 40. positsioonil.

Enne sõitu:

Sõidu – kus esimene pool sõidetakse klassika- ja teine vabatehnikas – favoriit on kahtlemata norralasest kolmekordne olümpiavõitja Johannes Hösflot Kläbo, kelle puhul poleks teps mitte imelik, kui ta võidaks Pekingist kuus kulda. Ta on lihtsalt nii hea ja mitmekülgne!

Käimasoleval MK-hooajal pole suusavahetusega sõitu peetud. Viimati nägime seda ala tippsuusatamises mullu veebruaris Oberstdorfis peetud MMil, kus triumfeeris venelane Aleksandr Bolšunov norralaste Simen Hegstad Krügeri ja Hans Christian Holundi ees. 

Muide, Krüger võitis suusavahetusega sõidu neli aastat tagasi Pyeongchangis, kuid nakatus Pekingi eel koroonaga ning loodab starti pääseda alles mängude eelviimasel päeval toimuvas 50 km vabatehnikasõidus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles