JÄRELVAADATAV ⟩ Sara Hector lõpetas rootslaste 30 aastat kestnud ootuse, Vesterstein tegi karjääri parima etteaste

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia mäesuusaprogramm jätkus naiste suurslaalomiga. Olümpiavõit kuulus rootslannale Sara Hectorile, kes tõi Rootsi olümpiakoondisele juba kolmanda kuldmedali. Eesti koondislastest oli rajal Kaitlyn Vesterstein, kes teenis 35. koha.

Teine laskumine:

Suurfavoriidi ebaõnnestumise kasutas ideaalselt ära avalaskumise järel esikohta hoidnud Sara Hector, kes suutis esikohta lõpuni säilitada. Rootslanna edu oli finišis lõpuks Itaalia esinumbri Federica Brignone ees 0,28 sekundit. Seejuures lõpetas Hector rootslaste 20 aastat kestnud ootuse, kuna viimati tuli neile naiste suurslaalomi kuldmedal 1992. aasta Albertville mängudel, kui esikoha noppis Pernilla Wiberg.

Pronksmedali üle sai rõõmustada avalaskumise järel alles kaheksandat kohta hoidnud Lara Gut-Behrami. 30-aastane šveitslanna jäi võitjast 0,72 sekundi kaugusele.

Väliseestlane Kaitlyn Vesterstein suutis edukalt sõita ka teisel laskumisel ning omale sobivas tempos tulnud Eesti koondislane teenis lõpuks 35. koha. Kaotust võitjale kogunes lõpuks 14,75 sekundit.

Avalaskumine:

Võistluse ühe suursoosiku Mikaela Shiffrini kullajaht sai läbi praktiliselt enne, kui see jõudis alata, sest ameeriklanna kaotas kõigest kümme sekundit pärast starti ühe suusa üle kontrolli, mistõttu sõitis väravast mööda ning diskvalifitseeriti. Sama saatus tabas veel 19 naist.

«Mul õnnestus äkki nii viis väravat sõita ja siis see juhtus ehk sisuliselt sai päev minu jaoks läbi enne, kui jõudis alata,» ei varjanud Shiffrin pettumust. «Tegelikult tundsin ma, et mul oli stardis kohe õige mentaliteet ja nende viie kurvi üle tunnen ma samamoodi uhkust, kuid kokkuvõttes on see ikkagi suur pettumus.»

Avalaskumise järel hoiab liidrikohta rootslanna Sara Hector (57,56), talle järgnevad austerlanna Katharina Truppe (+0,30) ja itaallanna Federica Brignone (+0,42).

Väliseestlane Kaitlyn Vesterstein, kes pole kunagi varem ühestki MK-etapist, rääkimata tiitlivõistlustest, osa võtnud, jõudis samamoodi finišisse, kaotades nobedaimale 7,83. Avalaskumisel platseerus ta nõnda 43. kohale, kokku sai aja kirja 60 naist. 

1. laskumise järelvaatamine:

Enne võistlust:

Pekingis kaitseb olümpiakulda ameeriklanna Mikaela Shiffrin. Käimasoleval MK-hooajal on toimunud kuus suurslaalomit ning kokkuvõttes on parimat minekut näidanud rootslanna Sara Hector (462 punkti).

Talle järgnevad prantslanna Tessa Worley (367), Shiffrin (361) ja slovakitar Petra Vlhova (331). Viiendat kohta hoidval itaallannal Marta Bassinol on koos 196 punkti ehk esinelik on teistest selgelt ees.

Eestit esindab USAs sündinud ja kasvanud Kaitlyn Vesterstein, kelle eestlasest vanaonu Karl oli mäesuusatamises kümnekordne Eesti meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles