Norra medalilootus andis positiivse koroonaproovi, koondise lend Pekingisse tühistati

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: Giovanni Auletta/AP/Scanpix

Kui eile teatas Norra suusaliit treeneri Arild Monseni nakatumisest, siis tänaseks on koroonaviirus jõudnud ka sportlasteni.

Norra suusaliit väljastas täna pressiteate, kus sõnas, et kaks Pekingi olümpiale minevat suusatajat on andnud positiivse koroonaproovi. Väljaande Dagbladeti andmetel on tegu viiekordse maailmameistri Heidi Wengi ja Anne Kalvåga.

Norra murdmaakoondis pidanuks lendama Pekingisse homme, kuid see lend lükati 31. jaanuarile. Keerulise olukorra tõttu kaalutakse veel ka hilisemat väljumist.

«Kurlingukoondis lendab Pekingisse ilmselt 4. veebruaril. Seega on meil veel võimalusi, kuid kell tiksub ja ühel hetkel saavad need võimalused otsa,» lausus Norra olümpiatiimi kommunikatsioonijuht Halvor Lea.

Küll aga tundub tõenäoline, et Wengi ja Kalvå jaoks jääb olümpia ära. Esimene murdmaavõistlus, naiste suusavahetusega sõit peetakse Pekingis juba 5. veebruaril.

Wengi kaotus oleks Norrale suur tagasilöök, sest 30-aastane murdmaasuusataja on tänavu olnud heas hoos. Hiljuti lõppenud Tour de Skil teenis ta etapivõidu ning oli üldarvestuses kolmas.

Norra meedia andmetel on Weng viimase kuu elanud välismaailmast sisuliselt eraldatuna. Ta on reisinud vaid Tour de Skilt Itaalia treeninglaagrisse Seiser Almi ega pole kohtunud isegi oma poiss-sõbraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles