Olümpiaeelses koroonašokis organiseerisid norralased laskesuusaässadele eralennuki

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: LUCIANO SOLERO/EPA/Scanpix

Veidi enam kui nädal enne Pekingi taliolümpiamängude algust tabas Norra koondist koroonaviiruse laine, mis on tekitanud parajalt segadust ja paanikat.

Teisipäeval andis Norra suusaliit teada, et kuri viirus on kinni nabinud treeneri Arild Monseni. Eile lisandusid nakatunute hulka sportlased, medalisoosik Heidi Weng ja Anne Kalvå. Murdmaakoondis pidanuks juba täna Hiinasse lendama, ent esialgu reis tühistati.

Käib armutu võidujooks ajaga, ent suure tõenäosusega jäävad mõlemad olümpialt eemale, sest avaala, suusavahetusega sõit peetakse juba 5. veebruaril. 

Valus tagasilöök on varasemast ettevaatlikumaks teinud ka teisi. Näiteks tuuakse Norra laskesuusaässad Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu Røiseland kergest treeninglaagrist Itaaliast täna koju eralennukiga. Esialgu oli plaanis tavaline kommertslend. 

Foto: Kuvatõmmis VGst

«Põhjus oli ilmne – tahame vahetult enne olümpiat viia riskid miinimumini,» ütles tiimi mänedžer Mads Nesset VG-le. Väljamineku maksid suuresti kinni sportlaste sponsorid. Eckhoff ja Røiseland peaks Hiina poole teele asuma täna.

Muide, ka Wengi kriisiplaan näeb ette, et Pekingisse võiks pääseda eralennukiga. Vastasel juhul näib olümpial osalemine üsna võimatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles