JÄRELVAADATAV USA lustis hokiturniiril Hiina vastu (1)

Postimees Sport
Copy

Hiina on Pekingi olümpia meeste hokiturniiri selge autsaider. USA alistas nad täna tervelt 8:0.

Avakolmandiku võitsid jänkid küll vaid 1:0, kuid panid siis sisse teise käigu ja teise kolmandiku keskpaigaks juhiti 3:0 ehk sotid olid selged. Ülejäänud kohtumine kulus võidu vormistamiseks.

Eriti heas hoos oli USA särgis 20-aastane Sean Farrell, kelle arvele kanti kolm väravat ja kaks söödupunkti. Ühe värava lisasid Brendan Brisson, Noah Cates, Brian O'Neill, Ben Meyers ja Matthew Beniers. Meyersi saldosse läksid ka kaks söödupunkti.

Kohtumise tipphetked:

USA kohtub alagrupiturniiri teises voorus laupäeval Kanadaga, kes võitis täna 5:1 Saksamaad.

Enne mängu:

Jänkid ja tänavusi talimänge võõrustav Hiina kuuluvad A-gruppi, kus on lisaks neile Kanada ja Saksamaa.

USA koondis tuleb olümpiaturniirile koguni 15 üliõpilasega. Viimati mängis USA olümpiamängudel nii noore koosseisuga 1994. aastal. Ainsana on olümpiakogemus Helsingi Jokerites mängival 33-aastasel Brian O'Neillil, kes on ka üks seitsmest NHLis mänginud ameeriklasest.

Nende koosseisus pole ühtegi tipptasemel veterani, samuti ei saa nende puhul rääkida hea keemiaga kokku mänginud meeskonnast. Ekspertide hinnangul on USA olümpiaturniiri üks suurim küsimärk. Tõenäoliselt mängivad ameeriklased lõbusat jäähokit ning kuna kõrgeid ootusi pole, võivad nad pingevabalt mängides kaugele jõuda.

Hiina on olümpiaturniiri selge autsaider. Maailma edetabelis alles 32. kohal asuva koondise osalemine Pekingi mängudel tekitas üksjagu poleemikat, sest 0:10 kaotused ei tule mitte kellelegi kasuks. Kõik Hiina koondise mängijad kuuluvad KHLis peksupoisi staatuses olevasse Kunlun Red Starsi. Enam kui poole Hiina koosseisust moodustavad kodustatud mängijad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles