TIPPHETKED Rootsi võitis kindlalt ja ei andnud supertalentidega Slovakkiale võimalustki

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia meeste hokiturniiril alistas Rootsi 4:1 (3:0, 0:0, 1:1) Slovakkia. Postimees ja Duo 5 näitasid kohtumist otseülekandes.

Rootsi alistas C-grupi autsaideri kindlalt, juba avaperioodil mindi 3:0 juhtima. Rootsi võitis esimeses mängus 3:2 Lätit ning alagrupi viimases mängus kohtutakse pühapäeval Soomega. Slovakkia peab viimase mängu Läti vastu.

Tipphetked

Enne mängu:

Rootsi hokikoondis tuli olümpiale suure krahhi pealt – 2021. aasta MMil kaotasid nad Valgevenele ja Taanile ning jäid pidama alagruppi. Tõsi, novembris peetud Karjala Cupil – iga-aastane turniir Rootsi, Soome, Venemaa ja Tšehhi vahel – teenisid nad põhimõtteliselt olümpiakoosseisuga võidu.

Rootsi koondise tugevuseks on väravavahid. Tõenäoliselt kuulub esikinda roll Lars Johanssonile, kelle tõrjeportsent KHLis on 93,2. Pingilt on veel võtta võrdväärse asendusena Magnus Hellberg ja Adam Reideborn. Lihtsustatult öeldes on rootslaste ülesanne visata piisavalt väravaid ning lasta väravavahtidel ülejäänu eest muretseda.

Slovakkia tuli olümpiale mitme talendika noorega, kellest põnevamad nimed on ründaja Juraj Slafkovský (17) ja kaitsja Šimon Nemec (17). Ennustuste kohaselt valitakse mõlemad mehed 2022. aasta NHLi draft'is esimese viie valiku sees. Noortest tegijatest on kaasas veel 19-aastane kaitsja Samuel Knažko, kellel on sõlmitud eelleping Columbus Blue Jacketsiga. Eelmisel MMil üle kaheksa aasta jälle veerandfinaali jõudnud Slovakkiale siiski suurt edu ei ennustata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles