TIPPHETKED ⟩ Tšehhi alistas närvide mängus Šveitsi

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia hokiturniiril alistas Tšehhi 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel karistusvisetega Šveitsi 2:1. Postimehe ja Duo 5 ülekanne on järelvaadatav.

B-grupi kohtumist asus avaperioodil juhtima Tšehhi, kuid neli minutit hiljem Šveits viigistas ja rohkem väravaid ei löödudki. Võitja selgitati karistusvisetega, kus ainsana viskas värava tšehh David Krejci ja sellest võiduks piisas.

Tšehhi sai võiduga kaks punkti, Šveitsile läks tabelisse kirja üks silm ning tabelis ollakse kolmandal ja neljandal kohal. Tšehhi kohtub homme Venemaa olümpiakomitee koondisega, Šveits esmakordselt olümpiale pääsenud Taaniga.

Tipphetked

Enne mängu:

Tšehhi koondisel on nelja aasta tagusest Pyeongchangi olümpiast valusad mälestused. Alagrupiturniir läbiti kaotusteta, kuid lõpuks jäädi medalita, sest pronksimängus tuli tunnistada Kanada paremust. Sarnane muster jätkus ka järgmistel tiitlivõistlustel. Viimase kolme MMi peale on Tšehhi alagrupis võitnud 17 ja kaotanud neli mängu, kuid poolfinaali jõudnud vaid korra.

Koondise liidriks on kodumaal mängiv 35-aastane David Krejci, kes on varasemalt osalenud nii 2010. kui ka 2014. aasta olümpiaturniiril. Tema auhinnakapis on 2011. aastast ka Stanley karikas.

Šveitsi koondis võib loota heale kokkumängule, sest kaks kolmandikku koosseisust on sama, kes tuli 2021. aasta MMil kuuendaks. Lähiajaloost on Šveitsil ette näidata ka 2018. aasta MMi hõbe.

Kõik koondise mängijad teenivad leiba koduses Šveitsi liigas, nende hulgas ka 38-aastane Andres Ambuhl. Temast sai Pekingis 13. hokimängija, kes osalenud viitel olümpiamängudel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles