TIPPHETKED ⟩ Läti osutas vastupanu, kuid Soome võttis oma ja jätkab hokiturniiri täiseduga (3)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia meeste hokiturniiril alistas Soome 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) Läti. Postimees ja Duo 5 vahendasid kohtumist otseülekandes.

Soome jäähokikoondis alistas C-grupis võrdlemisi kindlalt Läti koondise. Kuigi avakolmandikul väravaid ei visatud, siis teisel perioodil asus Soome juhtima. Viimasel kolmandikul suutsid lätlased küll viigistada, kuid siis lõid soomlased veel kaks väravat ja võtsid võidu.

Soome jätkab turniiri täiseduga ning on C-gruppi samuti kaks võitu saanud Rootsi ees juhtimas. Läti ja Slovakkia on mõlemad mängud kaotanud. Soome kohtub pühapäeval Rootsiga ning Slovakkia samal päeval Lätiga.

Mängu tipphetked:

Leo Komarovi kokkupõrge lennutab Uvis Balinskise üle ääre:

Enne mängu:

Detsembris toimunud Channel One Cupi võitnud Soome on Venemaa kõrval üks suurfavoriitidest. Nende koosseis on neil mängudel üks kogenenuimatest. Meie põhjanaabrite esimene ründekolmik Markus Granlund, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen on aastaid kokku mänginud ning möödunud hooajal viskasid nad Ufa Salavat Julajevi eest KHLis kamba peale 70 väravat. Soomlaste ründeliini kuulub veel Narvas sündinud endine NHLi mängija Leo Komarov, kokku on NHLi kogemusegi mehi koosseisus 11.

Olümpiakulda pole Soome hokikoondis eelneva 16 katsega suutnud võita, kuid tänavu on neil suur võimalus. Neli aastat tagasi lõppes Soome teekond veerandfinaalis.

Kuuendat korda olümpiaturniiril mängiv Läti pole viimastel aastatel suutnud suuremaid üllatusi teha. Koondise kapten on MMil 37-aastane Lauris Daržins. Ta on alates 2006. aastast olnud kohal kõikidel tiitlivõistlustel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles