JÄRELVAADATAV ⟩ Laine avastart lõppes kiirelt, MK-sarja valitseja noppis kuldmedali

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia mäesuusaprogramm jätkus meeste suurslaalomiga. Paksus lumesajus noppis olümpiakulla MK-sarja üldliider Marco Odermatt, kes suutis avalaskumisel saavutatud edu lõppvaatusel hoida.

Marco Odermatti esikohasõit:

1. laskumine:

Meeste suurslaalom peeti ülikeerulistes oludes, sest sadas paks lumi ja puhus tugev tuul. Paljud sportlased jäid tingimustes hätta ja 89 võistlejast jõudsid finišisse 54. Kahjuks oli üheks katkestajaks ka 21-aastane eestlane Tormis Laine, kes juba raja alguses hätta jäi ja väravast mööda sõitis.

Esikoha haaras šveitslane Marco Odermatt ajaga 1.02,93. Samas rebimine on ees tihe, sest teisel kohal olev austerlane Stefan Brennsteiner kaotab talle vaid 0,04 ja kolmandal kohal olev prantslane Mathieu Faivre 0,08 sekundiga.

Top 20:

Foto: Kuvatõmmis

Enne võistlust:

Eesti spordisõbrad hoiavad kindlasti pöialt 21-aastasele Tormis Lainele, kelle jaoks on tegemist teiste olümpiamängudega. Neli aastat tagasi Pyeongchangis oli ta suurslaalomis 40.

Suurfavoriit on šveitslane Marco Odermatt, kes juhib MK-sarja suurslaalomi üldarvestust tervelt 219 punktiga austerlase Manuel Felleri ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles