Uue «mänguasjaga» liivasele olümpiale vastu minevad hooldemehed: kohapeal võime puuga pähe saada küll

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Pilt, mis võtab olümpial valitsevad tingimused kokku paremini, kui mistahes muu. Pekingi mängudel kohtuvad omavahel liiv ja lumi, ent kes jääb peale?
Pilt, mis võtab olümpial valitsevad tingimused kokku paremini, kui mistahes muu. Pekingi mängudel kohtuvad omavahel liiv ja lumi, ent kes jääb peale? Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Kuidas imiteerida Pekingi taliolümpial valitsevad tingimusi? Üks variant oleks kaugushüppekast lume alt välja kaevata ning sealt suuskadega üle lasta. Seda Eesti hooldemehed olümpia eel siiski ei teinud. Kuigi, äkki võinuks?

Laskesuusataja Tuuli Tomingas ütles kolmapäeval Tallinna lennujaamast Pekingi poole teele asudes, et ei pane endale suuri pingeid peale, sest esimene olümpia on pigem tutvumiseks, tulemusi loodab ta saavutada 2026. aastal.

Temaga koos lennukisse astunud hooldemehed/abilised/treenerid – väikese Eesti koondise võlud, kus kõigil on nagu Hunt Kriimsilmal üheksa ametit – Marten Pulles ja Riho Roosipõld endale samasugust väljaütlemist lubada ei saa, sest nemad peavad, nui neljaks, tulemusi saavutama juba nädala pärast, kui 24. taliolümpiamängud avatakse.

Ent enne kui nende tegemiste juurde läheme, tuleb ennast kurssi viia kohapealsete tingimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles