JÄRELVAADATAV Rongi alt välja tulnud MK-sarja valitsejanna krooniti olümpiavõitjaks

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia mäesuusaprogramm jätkus naiste slaalomiga. Olümpiavõitjaks krooniti avalaskumise järel alles kaheksandat kohta hoidnud MK-sarja valitsejanna Petra Vlhova.

Teine laskumine:

Pärast väikest pausi peetud teisel laskumisel näitas parimat minekut MK-sarja valitsejanna Petra Vlhova, kes suutis välja sõitja 52,09. Slovakitar hoidis aga avalaskumise järel alles kaheksandat kohta ning nõnda pidi ta mitu minutit pingsalt hinge kinni hoidma.

Järgnevad naised aga ei suutnudki Vlhova tasemeni küündida. Hõbemedali võitnud Katharina Liensberger jäi võitjast ainult 0,08 sekundi kaugusele. Viimasena suutis poodiumile kerkida Wendy Holdener, kellel kogunes lõpuks kaotust 0,12 sekundit.

Väga napilt jäi medalita suurslaalomi olümpiavõitja Sara Hector, kes oli enne viimast sektorit 0,52 sekundiga Vlhovat juhtimas. Rootslanna aga kaotas tasakaalu ning tal jäi finišisse jõudmata.

Avalaskumine:

Slaalomis läks suursoosikuna rajale 2014. aasta olümpiavõitja Mikaela Shiffrin, kes oli juba enda avavõistlusel suurslaalomis ebaõnnestunud. Tema kahjuks ei tulnud välja ka tema start slaalomis, sest ameeriklanna pidi tasakaalu kaotuse ja takistuse ebakorrektse läbimise tõttu distantsi alguses katkestama.

Samuti polnud kõige säravam avalaskumisel MK-sarja valitseja Petra Vlhová esitus. Slovakitar kaotas avalaskumise võitnud sakslannale Lena Dürrile koguni 0,72 sekundit ning medalist lahutab teda 0,6 sekundit.

Avalaskumise võitis, nagu juba mainitud sai, Lena Dürr, kes läbis distantsi 52,17 sekundiga. Teist kohta hoiab šveitslanna Michelle Gisin, kes jääb liidrist 0,03 sekundi kaugusele ning kolmas on suurslaalomi olümpiavõitja Sara Hector, kellel jäi liidrikohast puudu 0,12 sekundit.

Kahjuks ebaõnnestus väliseestlanna Kaitlyn Vestersteini sõit. Kui esimese ja kiirema osa suutis Vesterstein korralikult läbida, siis tehnilisel poolel kadus tal tasakaal ning kukkumine oli vältimatu. Nõnda jääb talle olümpiamängudel kirja suurslaalomi 35. koht.

Enne võistlust:

Käimasolevat MK-hooaega vaadates on favoriit selgemast selgem: slovakitar Petra Vlhova on võitnud tervelt viis slaalomivõistlust seitsmest. Ülejäänud kaks esikohta kuuluvad ameeriklannale Mikaela Shiffrinile, kes peaks seega olema ka Vlhova suurim konkurent.

Eestit esindab USAs sündinud ja kasvanud Kaitlyn Vesterstein, kelle eestlasest vanaonu Karl oli mäesuusatamises kümnekordne Eesti meister. Pekingis osales Kaitlyn Vesterstein ka suurslaalomis, kus sai kirja igati tubli 35. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles