JÄRELVAADATAV ⟩ Ilvese ja Riiberita peetud võistlusel alistas sakslane lõpusprindis norraka (1)

Postimees Sport
Copy

Pekingi talimängudel selgus kolmapäeval kahevõistluse normaalmäe olümpiavõitja. Lõpusprindis alistas sakslane Vinzenz Geiger norraka Jörgen Graabaki.

10 km suusasõit:

Võistluselt puudusid mitmed tipud, kes haigestusid koroonaviirusesse ja see lõi võimaluse üllatusmeestel heidelda kõrgete kohtade eest. Lõpuks võitis kulla MK-sarjas kolmandat kohta hoidev Geiger, kes edestas napilt Graabakit. Pronksmedali sai kaela austerlane Lukas Greiderer, kes edestas veidi üle kahe sekundiga kaasmaalast ja võistluse suursoosikut Johannes Lamparteri.

Soomlaste suurim lootus Ilkka Herola jäi lõpuks kuuendale kohale, hüppevõistluse võitnud Yamamoto langes lausa 14. kohale.

Suusahüpped:

Normaaläel näitas parimat lendu jaapanlane Ryota Yamamoto, kes lendas 108 meetri kaugusele ja sai hüppe eest 133 punkti. Tema järel tuli austerlane Lukas Greiderer, kes hüppas 103,5 m kaugusele ja sai hüppe eest 123,4 punkti. Tema läheb 10 km suusasõidus rajale 38 sekundit pärast liidrit.

Kolmandaks jäi sakslane Julian Schmid, kes lendas 103 m kaugusele ja sai 123,1 punkti. Tema läheb rajale 40 sekundit pärast liidrit. MK-sarja liider Johannes Lamparter hoiab hüppevõistluse järel viiendat kohta, rajale läheb ta Yamamototst ühe minuti ja nelja sekundi võrra hiljem.

Kolme parima hüpped:

Enne võistlust:

Kahjuks ei saa normaalmäe võistlusel end proovile panna kogu kahevõistluse maailma paremik. Eemale jäävad norralane Jarl Magnus Riiber, meie Kristjan Ilves ning sakslased Eric Frenzel ja Terence Weber, kes nakatusid olümpiale reisides koroonaga.

Riiberi puudumine teeb kullaheitluse väga põnevaks. Ilmselt tõuseb suurimaks soosikuks austerlane Johannes Lamparter, kes näitas enne olümpiat MK-sarjas väga head vormi.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles