JÄRELVAADATAV ⟩ 17-aastane hokitäht kostitas Soomet kahe tabamusega, ent favoriit võttis magusa võidu (4)

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia meeste hokiturniiril kohtusid neljapäeval Soome ja Slovakkia. Pärast keerulist algust suutis Soome võtta kindla 6:2 võidu.

Soome läks tänasele kohtumisele kindla soosikuna, ent ootamatult jäid nad kuuendal minutil kaotusseisu. Slovakkia viis juhtima 17-aastane Juraj Slafkovsky, kelle koduklubiks on seejuures Soome kõrgliigas mängiv Turku.

Avakolmandiku võitis lõpuks ikkagi Soome, kes lõi Slovakkiale kolm vastuseta väravat. Protokolli märgiti väravaautoriteks Sakari Manninen, Harri Pesonen ja Miro Aaltonen.

Teine kolmandik tõi mõlemale meeskonnale veel ühe värava. Esmalt suurendas Soome eduseisu kolmeväravaliseks Manninen, ent kiiresti vastas sellele 17-aastane Slafkovsky.

Viimasel kolmandikul pani Soome kohtumisele vägeva punkti, visates veel kaks vastuseta väravat. Nõnda näitas tabloo nende 6:2 võidunumbreid. Väravad läksid kirja Aaltoneni ja taaskord Mannineni nimele. Seejuures sai Manninenist esimene soomlane, kes pärast 1988. aasta Calgary olümpiat hokiturniiri kübaratriki löönud.

Enne mängu:

Slovakkia ja Soome kuuluvad olümpial B-alagruppi, kus on veel Rootsi ja Läti. Muide, mitmed eksperdid on turniiri eel rääkinud, et lisaks Venemaale kuulub soosikute hulka ka Soome.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles