JÄRELVAADATAV Kolmanda olümpiakulla võitnud Niskanen pani norralased ja venelased kindlalt paika

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia murdmaasuusatamise meeste 15 km eraldistardist sõidu võitis soomlane Iivo Niskanen, kes edestas hõbeda teeninud Aleksandr Bolšunovi 23,2 sekundit.

Niskanen tuli 15 km klassikadistantsile suurfavoriidina ja haaras ohjad kohe algusest peale. Tema kasvatas kindlalt, kuid ühtlaselt oma edu jälitajate ees. Suurimaks konkurendiks olümpiakullale peeti just Bolšunovi, kes näitas küll head minekut, kuid Niskaneni vastu ei saanud.

Pekingi olümpial vabatehnika sprindis kulla võitnud, kuid suusavahetusega sõidus täielikult põrunud norrakas Johannes Hösflot Kläbo alustas täna rahulikult ja oli esimese vaheajapunkti järel alles 43. kohal, kuid hakkas ühtlaselt ülespoole ronima ja finišisse jõudis kolmanda ajaga, kaotust Niskanenile tuli 37,5 sekundit.

Eestlastest tegi parima sõidu Alvar Johannes Alev, kes tegi võistlusele tugeva alguse ja hoidis 3 km järel lausa 17. kohta. Kahjuks tema jõud rauges ja lõpuks tuli leppida 35. kohaga. Martin Himma sai 56. koha ja Henri Roos jäi 70. positsioonile.

Pekingi olümpia meeste 15 km eraldistardist klassikasõidu paremad.
Pekingi olümpia meeste 15 km eraldistardist klassikasõidu paremad. Foto: Kuvatõmmis

Enne sõitu:

Suurfavoriitidena lähevad rajale Pekingis suusavahetusega sõidu võitnud venelane Aleksandr Bolšunov ja soomlasest klassikaspets Iivo Niskanen, kes sõitis suusavahetusega sõidu klassikaosas koos Bolšunoviga teistest eest ära.

Eestlasi on stardis kolm: Alvar Johannes Alev, Henri Roos ja Martin Himma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles