JÄRELVAADATAV JA BLOGI ⟩ Venemaa krooniti vägevas teatesõidus olümpiavõitjaks, Soome jäi esimesena medalita

Postimees Sport
Copy

Pekingi olümpia naiste murdmaasuusatamise 4x5 km teatesõidu võitis Venemaa, edestades Saksamaad 18,2 ja Rootsit 20,7 sekundiga. Eesti naiskond (Keidy ja Kaidy Kaasiku, Mariel Merlii Pulles ja Aveli Uustalu) sai 16. koha.

Enne sõitu:

Kindlasti on üheks favoriidiks Norra, kuid nagu ütles koondise peatreener Ole Morten Iversen, jäi pool nende naiskonnast koju: Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalva nakatusid vahetult enne talimänge koroonaga ning ehkki nad on pääsenud isolatsioonist koju, ei saa nad veel Pekingis võistelda.

See tähendas, et Norra murdmaakoondis pööras pilgud laskesuusatajate poole. Näiteks uuriti, kas biatlonikoondis oleks nõus laenama Tiril Eckhoffi, kuid said eitava vastuse.

Norra, kelle ridades jahib Therese Johaug Pekingist kolmandat kulda, suurimateks konkurentideks võiksid olla Venemaa ja Rootsi, aga miks mitte ka Soome: teenisid ju neljapäevases naiste 10 km eraldistardiga klassikasõidus medali nii Kerttu Niskanen (hõbe) kui ka Krista Pärmäkoski (pronks).

Eesti läheb starti kvartetiga Keidy ja Kaidy Kaasiku, Mariel Merlii Pulles ja Aveli Uustalu. Kaidy Kaasiku ja Pulles sõidavad klassika-, Keidy Kaasiku ja Uustalu vabatehnikavahetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles