JÄRELVAADATAV JA BLOGI ⟩ Venemaa lõi konkurendid nokauti, Eesti võeti rajalt maha (12)

Postimees Sport
Copy

Murdmaasuusatamise meeste 4x10 km teatesõidus võitis olümpiakulla Venemaa (Aleksei Tšervotkin, Aleksandr Bolšunov, Deniss Spitsov ja Sergei Ustjugov), kes edestas Norrat (+1.07,2, Emil Iversen, Paal Golberg, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo) ning kolmandat olümpiat järjest pronksi võitnud Prantsusmaad (+1.16,4, Richard Jouve, Hugo Lapalus, Clement Parisse ja Maurice Manificat). Eesti (Marko Kilp, Alvar Johannes Alev, Martin Himma ja Henri Roos) sai kolmandal vahetusel ringiga sisse ja võeti rajalt maha.

Vaata võistluse tipphetki:

Enne võistlust:

Sel MK-hooajal on peetud vaid üks meeste teatesõit, kus sõideti 10 km vahetuste asemel hoopis 7,5 km. Võitis Norra esimene võistkond, edestades Venemaa ja Norra teist võistkonda. Seega ei maksa sellest sõidust midagi välja lugeda.

Samas on tõsi ka see, et Norra ja Venemaa on teatesõidu suurfavoriidid. Eeldatav pronksiheitlus on aga üsna lahtine, kindlasti lööb seal kaasa olümpia murdmaasuusatamises suurt edu nautinud Soome.

Muide, Venemaa saadab oma suurima staari Aleksandr Bolšunovi võistlustulle teises klassikavahetuses. Esimesena läheb meie idanaabrite särgis starti Aleksei Tšervotkin, vabatehnikas sõidavad väga hea suusavahetusega sõidu teinud Deniss Spitsov ja Sergei Ustjugov.

Norra läheb rajale järgnevalt: Emil Iversen, Paal Golberg, Hans Christer Holund ja Johannes Hösflot Kläbo. Tõele au andes tundub Venemaa, kelle naised võitsid laupäeval naiste teatesõidu, nelik tugevam.

Stardis on ka Eesti koosseisus Marko Kilp, Alvar Johannes Alev, Martin Himma ja Henri Roos.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles