Koroonaga nakatunud Weng tegi hotellitoast treeningsaali

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Norra murdmaasuusatajad Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå andsid eile Itaalias positiivse koroonaproovi, mistõttu sattusid olümpiamängud nende jaoks suurde ohtu.

Mõlemad naised peavad Itaalias Seiser Almis asuvas hotellitoas olema isolatsioonis kuni 3. veebruarini. Esimene murdmaavõistlus, naiste suusavahetusega sõit, peetkase Pekingis juba 5. veebruari. Kas kumbki neist üldse olümpiale läheb, pole praegu veel selge. Enne Pekingisse lendamist tuleb neil anda neli negatiivset koroonaproovi.

Päris alla naised siiski andnud pole. VG kirjutab, et viiekordne maailmameister Weng tellis endale tuppa rattatrenažööri ning treeningvarustuse jõuharjutusteks.

Norra naistekoondise peatreeneri Ole Morten Iverseni sõnul võib juhtuda, et koroonaviirus sportlaste seisundit nii palju ei mõjutagi ning mõlemad oleksid võimelised Pekingis võistlema. Ent Pekingisse pääseda on neil antud juhul keeruline.

«Arvestades, kuidas omikron inimestele mõjub, võivad nad tõenäoliselt üsna kiiresti suusatada. Seega ei ole haigus see, mis neid takistaks. Probleem on Hiinasse sisenemise karmides reeglites,» lausus ta.

Norralased on leidnud Wengile ja Kalvåle potentsiaalsed asendajad. Pekingisse on valmis lendama nii sprinter Ane Appelkvist Stenseth kui ka distantsisõitja Silje Theodorsen. Meeste poolelt on Norra suusaliit andnud korralduse kiiresti reageerima esialgu olümpianimekirjast välja jäänud Even Northugile, Didrik Tønsethile, Thomas Helland Larsenile ja Martin Løwstrøm Nyengetile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles