Norra suusakoondis on paanikas: kahekordne olümpiavõitja andis positiivse koroonaproovi (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Simen Hegstad Krüger.
Simen Hegstad Krüger. Foto: JON OLAV NESVOLD/Scanpix

Norra murdmaasuusakoondisel on nädal enne Pekingi olümpiamängude algust jama majas, sest täna andis positiivse koroonaproovi ka kahekordne olümpiavõitja Simen Hegstad Krüger.

Norra murdmaakoondis viibib praegu Itaalias Seiser Almis isolatsioonis, sest nädala alguses andis kodumaale naasnud sprindikoondise treener Arild Monsen positiivse koroonaproovi ning sportlasi peetakse seetõttu lähikontaktseks.

Eile jõudis viirus aga juba sportlasteni, sest positiivse koroonaproovi andsid Anne Kalvå ja Heidi Weng.

Olukord Norra koondises on pehmelt öeldes ärev. NRK kirjutab, et koondisekaaslased hakkasid Krügeri positiivsest proovist kuuldes nutma. «Sa ei näe just tihti täiskasvanud mehi teiste pärast nutmas. Kuid see näitab, et olukorda võetakse tõsiselt,» lausus koondise treener Eirikr Myhr Nossum.

Mida tähendab Krügeri haigestumine ülejäänud meestele? «Uudis on väga värske. Võin öelda vaid seda, et rõõm on kadunud. Veedame päevas hotellitoas 22 tundi. Ma ei tohi liikuda ega treenida. Lamame lihtsalt voodis ja hoiame näppe ristis, et testid oleksid negatiivsed. See on kohutav,» lausus Nossum.

Krüger pidanuks Pekingis 6. veebruaril kaitsma suusavahetusega sõidu olümpiakulda. Seda ta aga teha ei saa, sest kõige varem saab ta lennata Hiinasse 15 päeva pärast. Ent enne seda peaks ta andma neli negatiivset PCR-testi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles