Esimene vangerdus: olümpiaeelses koroonašokis Norra murdmaakoondise üks nakatunu vahetati välja

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ragnhild Haga pääses Norra olümpiakoondisesse.
Ragnhild Haga pääses Norra olümpiakoondisesse. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Norra murdmaasuusatamise koondises käib võidujooks ajaga. Viimastel päevadel on koroonaviirusega nakatunud kolm sportlast. Keda võtta? Keda jätta?

Trall hakkas peale teisipäeval, mil positiivse koroonatesti andis sprindikoondise treener Arild Monsen. Järgmisel päeval lisandusid nakatunute hulka Anne Kalvå ja Heidi Weng. Neljapäeval sattus samasse punti ka kahekordne olümpiavõitja Simen Hegstad Krüger. Kõigi nende Pekingi talimängudel osalemine on väga suure kahtluse all. 

Täna tehti Norra suusaliidus esimene põhimõtteline otsust. Nakatunutest kõige vähem tuntud Kalvå asendatakse kogenud Ragnhild Hagaga, kes 2018. aastal Pyeongchangis võitis kaks kulda, ühe individuaalse, teise naiskondliku. Samas pole kogenud suusataja tänavu väga palju koos koondisega treeninud.

«Kalvå pole esimeseks treeninguks valmis. Soovime, et kogu rivistus oleks õigel ajal koos,» ütles Norra naistekoondise peatreener Ole Morten Iversen VG-le, kuid lisas, et päris lõppenud tema olümpiaunistus pole.

«Praegu Kalvå igatahes Pekingisse reisimiseks ei valmistu. Aga ta on akrediteeritud ka kvalifitseeritud, nii et kui peaks kohti üle jääma, võiks tema liitumist hiljem kaaluda.»

Tegemist oli üsna loogilise otsusega, sest Kalvå pole olümpial kindlasti medalisoosik. Weng ja Krüger aga küll, mistõttu nende saatuse üle otsustamisega ei kiirustata. Norral on nii meeste kui ka naiste seas neli murdmaa-kohta. 

Praegu püsib tiim peaaegu täielikult Itaalias, kus üheskoos laagerdati, isolatsioonis. Vaid Johannes Høsflot Klæbo pääses tänu sponsori organiseeritud eralennukile enne Pekingisse minemist koju. 

Mõned hooajad tagasi säravalt esinenud Hagal pole viimastel aastatel säravaid tulemusi ette näidata. Tänavu pole ta MK-sarjas esikümnesse jõudnud, aga on olnud selle piiril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles