Kuus kulda? Kläbo avaldas oma eesmärgid Pekingi olümpial

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: TERJE PEDERSEN/NTB/Scanpix

Johannes Hösflot Kläbo on maailma parim meesmurdmaasuusataja, kes on sel hooajal olnud vägevas vormis. Tema eesmärgid järgmise nädala reedel algaval Pekingi olümpial pole aga medalitega seotud.

Olümpia eel on pikalt oodatud Kläbolt infot, kas ta osaleb kõigil kuuel alal või mitte. Kodumaise väljaande VG-ga rääkides ta seda ei kinnitanud, ehkki arvata on, et kui norralase tervis ja vorm vähegi lubab, üritab ta täisprogrammi kaasa teha.

Norra murdmaasuusatajate ettevalmistuse Pekingiks on sassi löönud koroonaviirus, millega on nakatunud mitmeid sportlasi ja taustajõude. Kläbo on seni terveks jäänud, ent ta tunnistas, et oht pole möödas.

Möllava koroona tõttu on Kläbo esimene eesmärk Pekingis lihtsalt starti pääseda. «Teiseks tahan end näidata võimalikult heast küljest. Mul on positiivne meel, kuigi vaimselt on päris raske istuda ja oodata PCR-testide tulemusi.

Kuidas suure pingega toime tulla? Olen ootustega harjunud ning ootan ka endalt väga palju. Pean sellega hakkama saama. Pealegi, kuniks olümpia toimub, tahan endast parima anda,» selgitas 25-aastane kuuekordne maailmameister ja kolmekordne olümpiavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles