Olümpiavõitja: hoidusin kaks aastat koroonast, aga nakatusin finišisirgel

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Simen Hegstad Krüger Pyeongchangi olümpial.
Simen Hegstad Krüger Pyeongchangi olümpial. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Neli aastat tagasi Pyeongchangi olümpial üllatas Simen Hegstad Krüger suusamaailma meeste suusavahetuse sõitu võiduga. Tänavu jääb tal kuldmedal Pekingi talimängudel kaitsmata, sest ta nakatus koroonaviirusega. «Kohutav! Mul õnnestus viirusest kaks aastat hoiduda, kuid siis nakatusime finišisirgel,» kurvastas ta.

Kodumaa telekanali TV2ga vestelnud Krüger jätkas, et tunneb end nakatumisest hoolimata üsna hästi ning sai positiivsest testist teada elektronkirja vahendusel. «See oli viimane asi, mida ma näha tahtsin,» tunnistas pettunud sportlane. 

«Istusin tükk aega ja tundsin end täiesti tühjana. Pidin just trenni minema, treener ootas mind väljas. Kui ma kohale ei ilmunud, helistas ta ja küsis, kus ma olen. Ma ei pidanudki talle midagi ütlema, ta sai kõigest kohe aru.

Kui Norra koondises selgusid esimesed nakatujad, mõistsin, et koroona võib ka minu kätte saada. Ent selleks ei saa kuidagi valmistuda. Üritan nüüd olla võimalikult rõõmsameelne ning minu unistus on Pekingis maraton sõita. See on üks väike lootus, mis mul on olümpial veel alles. Kõik peale maratoni toimub minu jaoks liiga vara.

Ühest küljest liigub aeg praegu liiga kiiresti, teisalt liiga aeglaselt. Olen olümpiat kaua oodanud ning heas vormis. See tegi nakatumisega toimetulemise veelgi keerulisemaks,» rääkis Krüger.

28-aastane norralane on sel hooajal võitnud kaks individuaalset MK-etapi sõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles