Konkurent meenutas legendaarset suusatajat: ta oli võistlusriietes, aga õgis Big Mace ja friikaid

Postimees Sport
Copy
McDonald'si restoran Tokyos. Foto on illustratiivne.
McDonald'si restoran Tokyos. Foto on illustratiivne. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Pärast ränkrasket pingutust tahab iga spordimees ennast hellitada kõige hea ja paremaga. 1998. aasta Nagano mängudel juhtus aga seik, kus Kasahstani suusataja Vladimir Smirnov oli pärast maratoni lõpetamist läinud võistlusvormis McDonaldsisse ja sõi kahe suupoolega burgereid ja friikartuleid.

Meenutusega tuli päevavalgele tema konkurent, ameeriklane John Bauer. «Naganos oli tõeline olümpiaküla ja seal sai ikka kõike näha. Meil oli suur söögisaal, kus oli igasugust erinevat toitu. Eurooplased olid küll vähem viisakad ja neil oli alati kiire. Alati muljetati, kes mida süüa tahab,» alustas Bauer loo jutustamist Toko taskuhäälingus.

Siis meenus talle, et kasahhi suusataja Smirnov tuli raskelt maratonisõidult, kus pehme lumi oli sõitmise muutnud raskeks, istus McDonaldsisse maha ja tellis kõike, mida oskas. «Tal olid suusariided seljas ja ta ees oli kaks Big Maci ja kandik ujutas üle friikatest. Ta nautis seda toitu ja see oli väga imeline vaatepilt.»

Ta rääkis seda lugu kohapeal päris mitmetele ning sai erinevat vastukaja. «Noh, me kõik ju sööme kiirtoitu, mõned rohkem, mõned vähem. Vahel tuleb lihtsalt oma isud täita. Minu jaoks on see aga selline klassikaline sööklalugu,» meenutas Bauer.

Smirnov on neljakordne maailmameister, olümpialt on tal ette näidata Lillehammeri mängude kuld 50 km maratonis. Raudse eesriide kukkudes siirdus ta elama Rootsi ning alates 1998. aastast on tal Rootsi kodakondsus. Naganos kandis ta avatseremoonial Kasahstani lippu ning võitis pronksi 25 km jälitussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles