Padjasõjast või droonisõidust võib saada olümpiaala (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Padjasõda.
Padjasõda. Foto: OWEN PHILLIPS/SCANPIX

Moodne viievõistlus pole endiselt leidnud asendust enda ühele nurgakivile ehk ratsutamisele. Vakantsele kohale on kandideerimas teiste seas ka padjasõda ja droonikihutamine.

Tokyo olümpiamängudel moodsas viievõistluses lahvatanud skandaal, kus sakslasest treener lõi hobust, viis spordiala totaalse muutumiseni. Enam kui sajandi pikkuse traditsiooniga ala üks nurgakividest, ratsutamine, tuli asendada mõne teise spordialaga.

Kui esialgu eeldati, et ratsutamise asemele paigutatakse rattasõit, siis senini pole ametlikult midagi kinnitatud. Nõnda on valikusse tõusnud erinevad spordialad, mille hulgast leiab ka näiteks padjasõja ja droonikihutamise.

Viiendale spodialale moodsas viievõistluses kandideerivad lisaks veel mistahes rattasõit (mägiratas, mootorratas või elektriline jalgratas), rulluisutamine, takistusjooks, pikamaa tõkkejooks.

Sotsiaalmeedias on mitmed moodsa viievõistlusega tegelevad sportlased ahastuses. Nende sõnul pidasid nad tegelikult kõiki valikuid naljaks, ent peagi selgus, et see on reaalsus.

Padjasõja olümpiamängude programmi arvamine paneks väga paljudel inimestel kulmu kergitama. Sellel aastal alustati USA-s antud spordiala esimest profiliigat, kus osalevad enamasti amatöör poksijad või vabavõitlejad.

«See pole midagi sellist nagu te arvate. Seal ei ole mingit naermist ega sulgede lendamist. Tegemist on tõsise spordialaga, kus kasutatakse spetsiaalseid patju,» sõnas profiliiga tegevjuht Steve Williams Reutersile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles