Propaganda? Hiina sõnul maksab USA sportlastele, et nad olümpial mässu teeks

Christopher Krutto
Copy
Olümpiarõngad Zhangjiakou murdmaasuusatamise keskuses.
Olümpiarõngad Zhangjiakou murdmaasuusatamise keskuses. Foto: MARKO DJURICA/Scanpix

Pekingi olümpiamängud algavad juba sel nädalal. Hiina on saanud palju kriitikat selle eel, sest seis inimõigustega pole seal kõige parem. Nüüd süüdistavad nad USAd proovis olümpiamänge saboteerida.

Poliitika on mängude eel mänginud suurt rolli ja mitmed riigid on kuulutanud tänavusele olümpiale välja diplomaatilise boikoti ehk poliitikuid ja ametnikke sinna ei saadeta.

Üheks nendest riikidest on USA. Nüüd tulid hiinlased aga välja väitega, mis tundub parajalt uskumatu. Nimelt kirjutab Hiina ajaleht China Daily allikatele tuginedes, et USA maksab oma sportlastele, et nad olümpiamänge saboteeriksid.

Väidetavalt on USA sportlasi juhendatud passiivselt spordiga tegelema, võistlusi vahele jätma ja Hiina poliitika vastu avalikult vastumeelsust välja näitama.

Pekingis viibiv USA delegatsioon väidab, et tegu on hiinlaste üritusega suunata negatiivne tähelepanu võõrustajatelt ameeriklastele.

«Ootame, et Hiina austaks meie sportlaste turvalisust ja õigusi ning lubab neil rahus võistelda,» sõnas USA delegatsiooni esindaja AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles