Ilves saabus Pekingisse koroonalennul

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves kahevõistluse MK-etapil Otepääl.
Kristjan Ilves kahevõistluse MK-etapil Otepääl. Foto: Tairo Lutter

Kristjan Ilves reisis Pekingisse koos Norra kahevõistlejatega. Kahjuks on samalt lennult andnud juba seitse sportlast positiivse koroonaproovi. Nende hulka kuulub ka Ilves.

Esimesed koroonapositiivsed sportlased sellelt lennult avaldati eile, kui Norra olümpiakomitee andis teada, et kaks koondise taustajõudude liiget andsid positiivse proovi. Teisipäeva õhtul tuli ilmsiks, et nakatunud on ka kaks Rootsi mäesuusatajat.

Esimesed koroonapositiivsed reisijad avalikustas eile hommikul Norra olümpiakomitee, kelle teatel andsid kaks nende koondise taustajõudude liiget positiivse testi. Teisipäeva õhtul selgus, et positiivse testitulemuse said ka samas lennukis viibinud kaks Rootsi mäesuusatajat.

Kolmapäeva hommikul andis Taani olümpiakoondis teada, et kaks samal lennul viibinud jäähokimeeskonna mängijat on samuti positiivse koroonatesti andnud.

See tähendab, et ühelt lennult on positiivse proovi andnud teadaolevalt juba seitse sportlast. Samas avaldas spordiarst doktor Mihkel Mardna lootust, et äkki oli Ilvese puhul tegu valepositiivse tulemusega.

«On mitmeid juhtumeid, kus olümpiakülas või siis lennujaamas antud proovid on esialgu positiivsed, kuid järgmised on juba negatiivsed. Need on samuti olnud piiripealsed juhtumid nagu Kristjanil. Lootus sureb viimasena,» ütles Mardna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles